Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέες πρωτοβουλίες για τα απορρίμματα

Νέες πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα Συναντήσεις με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΕΕΑΑ

Συνεχίζουν την εκστρατεία τους για βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών οι Οικολόγοι Πράσινοι πανελλαδικά.
Οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα. Στο πλαίσιο αυτό είχαν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης οργάνωσαν συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας τους αλλά και με αφορμή την επανεκκίνηση των συζητήσεων για τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, με συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου, στελέχους των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακού Συμβούλου Ν/ Αιγαίου . Αντιπροσωπεία των ΟΠ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της πόλης και συζήτησέ μαζί του θέματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις προτάσεις των ΟΠ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη ενώ θα επιδιωχθεί και κοινή συνάντηση με την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένας τομέας όπου σήμερα δαπανώνται τεράστια ποσά με αμφίβολα περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Για να γίνει κατανοητή η πολύπλευρη διάσταση του θέματος, ο Δήμος Αθηναίων ενώ έχει προϋπολογισμό για την κοινωνική πολιτική του που δεν ξεπερνάει ετησίως τα 15.000.000 ευρώ, δαπανάει πάνω από 22.000.000 ευρώ για την ταφή των απορριμμάτων του στον ΧΥΤΑ Φυλής. Μια νέα στρατηγική στη διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της χώρας και των δήμων αλλά και να συμβάλει στην αποτελεσματική επένδυση κάθε ευρώ που πληρώνει ο πολίτης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: