Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Αττική αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων είχε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/2/2011 στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, από πλευράς ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης. Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Τάσος Κρομμύδας.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στον προωθούμενο σχεδιασμό που είναι πιο οικονομική, κοινωνικά υπεύθυνη και περιβαλλοντικά αποτελεσματική. Η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών πρέπει να συζητήσουν με τους φορείς, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχουν καταθέσει μια συγκλίνουσα και τεκμηριωμένη άποψη για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: