Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Όχι στη Βία! Όχι στο όνομά μας!

Σάββατο 8/5, ώρα 12.00, σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κατάστημα της ΜARFIN στη Σταδίου, για να εκφράσουμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στη βία καθώς και τη θλίψη μας για τα 3 θύματά της.

Νιώθουμε όλοι θύματα της βίας. Καλούμε, όμως, και την κοινωνία, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή τους στη βία, όπως και να εκφράζεται όπως και αν προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Καμία δικαιολογία για τη χρήση βίας ιδίως όταν είτε σκόπιμα είτε από αδιαφορία οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η βία δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως οδηγεί σε μεγαλύτερα αδιέξοδα. Η οργή της κοινωνίας πρέπει να μετασχηματιστεί σε διάθεση για συνειδητές αλλαγές όλων όσα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
H βαθιά οικονομική, δημοσιονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και περιβαλλοντική κρίση αλλά και η αναποτελεσματική και άδικη κυβερνητική πολιτική δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο μέσα από τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, που θα συμβάλει σε αλλαγές στην οικονομία, στην πολιτική και στο πολιτικό σύστημα, στη λειτουργία της δημοκρατίας, στην κοινωνική οργάνωση, στο φορολογικό σύστημα. Μια λύση που θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή των πολιτών, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση της κοινωνίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, και θα βασίζεται στην πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Ζητούμε τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών και έλεγχο των ενδεχόμενων παραλείψεων στην ασφάλεια του υποκαταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: