Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ενεργοί ενάντια στη βία, υπέρ εναλλακτικών λύσεων στην κρίση

Η απάντηση στην κρίση αλλά και στα κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα πρέπει να είναι δημοκρατική, ειρηνική, με τη συμμετοχή των πολιτών και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά, δημοσιονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας.

Δείτε φωτογραφίες από την συμβολική εκδήλωση που οργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο 8/5 κοντά στην τράπεζα όπου βρήκαν τραγικό 3 άνθρωποι από βόμβες μολότωφ http://picasaweb.google.com/nikoschry/AlternativeSolutionNoViolence#

Τα μέλη και οι φίλοι/ες των Οικολόγων Πράσινων φορούσαν λευκές μάσκες με ένα δάκρυ κάτω από το αριστερό μάτι και λευκά ρούχα σε ένδειξη θλίψης για την έκρηξη βίας, κρατούσαν ένα λουλούδι για τη μνήμη των θυμάτων της βίας. Συνοδεία ήχων από ένα τύμπανο αλλά σιωπηλά εκφράσανε την αντίθεσή τους απνεναντι στη βία, όποια και δικαιολογία αν προφασίζεται, αλλά και διατυπώσανε την πρότασή τους για δημοκρατική, ειρηνική, συμμετοχική απάντηση τόσο στην κρίση όσο και στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης. Μοίρασαν φυλλάδια αλλά και έκαναν δηλώσεις σε πολλά ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

Τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων σεβάστηκαν τη μνήμη των θυμάτων και γιαυτό δεν στήθηκαν μπροστά στην τράπεζα και στα βουνά από λουλούδια ούτε φωτογραφήθηκαν ή έδωσαν συνέντευξη με φόντο αυτό το σκηνικό.

Μετά τη συμβολική εκδήλωση στη Σταδίου, τα μέλη και φίλοι.ες των Οικολόγων Πράσινων διαδήλωσαν σιωπηλά στο Σύνταγμα και την Ερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: