Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Βιώσιμες γειτονιές για Έλληνες και μετανάστες

«Βιώσιμες γειτονιές για Έλληνες και μετανάστες: Καλές πρακτικές από ευρωπαϊκές πόλεις για την ένταξη των μεταναστών» είναι το θέμα της συζήτησης που οργανώνεται από την Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων Βύρωνα, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, από 18.30 έως 20.00, στο Πάρκο Καραολή και Δημητρίου, στο Βύρωνα.

Στη συζήτηση που συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου συμμετέχουν:

- η βουλευτής Πρασίνων Αυστρίας και πρόεδρος Πρασίνων Βιένης Μαρία Βασιλάκου,

- η νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης των ΟΠ Ελεονώρα Ζώτου,

- το μέλος του Πανελλαδικού Συνεδρίου των ΟΠ Νίκος Χρυσόγελος και

- το μέλος της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων των ΟΠ Μελίτα Γκουρτσογιάννη.

**************

Σημειώνουμε ότι το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων είναι διήμερο (29 και 30 Μαΐου) και συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και τον Δήμο Βύρωνα. Εκτός από την συζήτηση που προαναφέραμε, μαθητές από τα σχολεία της περιοχής θα μιλήσουν για «τα παιδιά των μεταναστών στο σχολείο»και εκπρόσωποι του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και 14 δήμων θα συζητήσουν για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Το διήμερο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν καλλιτεχνικές εκθέσεις και έκθεση μεταναστευτικού τύπου, θα γίνουν συναυλίες και θα προβληθούν ταινίες ελλήνων και μεταναστών δημιουργών. Παράλληλα θα λειτουργεί πολυεθνική κουζίνα και παιδότοπος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα έχουν περίπτερα οι μεταναστευτικές Κοινότητες από:

ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΕΝΥΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΣΟΥΔΑΝ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΚΟΝΓΚΟ, ΜΑΡΟΚΟ, ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ. Επίσης οι ακόλουθες οργανώσεις, σωματεία και φορείς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ MIGJENI, PRAKSIS, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΒΑΒΕΛ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ACTION AID, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ASANTE, ANTHROPOS.

Mailing List Powered by Dada Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: