Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αυστριακοί Πράσινοι για την ελληνική κρίση

Οι Έλληνες χρειάζονται αλληλεγγύη και όχι ταπείνωση υποστηρίζουν οι Πράσινοι της Αυστρίας





«Αυτό που χρειάζονται τώρα οι άνθρωποι στην Ελλάδα, είναι ελπίδα αντί ταπείνωση, καθώς και πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αντί κυνικές συμβουλές που ταπεινώνουν επιπλέον τον δοκιμαζόμενο λαό», διαμηνύει σε σημερινή ανοικτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, ο εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων στο Επιμελητήριο, Φόλκερ Πλας, καταγγέλλοντάς τον συγχρόνως για λαϊκισμό και δημαγωγία, εξαιτίας της πρότασής του για πώληση ελληνικών νησιών -και μάλιστα στη γειτονική Τουρκία.

Την πρωτοφανούς κυνικότητας πρότασή του, ο Κρίστοφ Λάιτλ, την έκανε σε σημερινή συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό «Προφίλ», ισχυριζόμενος προκλητικά, πως με την παραίτησή της από ένα μέρος της κυριαρχίας της, με την πώληση απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών, η Ελλάδα θα έστελνε μήνυμα «ευγνωμοσύνης» για τη βοήθεια που της παρέχεται, καθώς, όπως ο ίδιος προσθέτει, με κάθε νέο πακέτο βοήθειας αυξάνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Στην ανοικτή επιστολή του, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, κατηγορεί τον κ. Λάιτλ πως, τη στιγμή που ο ίδιος προειδοποιεί, στην απαράδεκτη πρότασή του, για δημαγωγικό και λαϊκιστικό ρεύμα κατά της Ελλάδας, ο ίδιος χρησιμοποιεί τέτοια δημαγωγικά και λαϊκιστικά μέσα. Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα, σε συνέντευξή της στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, είχε επίσης καταγγείλει ως «προκλητική ιδέα, που η ίδια δεν θέλει να τη σχολιάσει», την πρόταση Λάιτλ (ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της).

Από την πλευρά του ο κ. Πλας υπενθυμίζει «την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι στην Ελλάδα, την κατάσταση στους δρόμους που θυμίζει εμφύλιο, την πείνα των παιδιών, την αύξηση του αριθμού των αστέγων και των αυτοκτονιών» και καταγγέλλει στην ανοικτή επιστολή του, πως η χώρα έχει φτάσει ξαφνικά στο χάος, εξαιτίας των δομικών λαθών της ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, αλλά και εξαιτίας της αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Παραπέμπει στη συνέχεια στα βαρύτατα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του ελληνικού λαού, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Βέρμαχτ, με την ενεργό υποστήριξη Αυστριακών στελεχών της, εγκλήματα για τα οποία συνεχίζονται να μην καταβάλλονται αποζημιώσεις στις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και στους οικείους τους.

«Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα ήταν μια από εκείνες τις χώρες, που το 1953 επέδειξαν γενναιοδωρία, διαγράφοντας το χρέος της κατεστραμμένης Γερμανίας και δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί», υπενθυμίζει στον πρόεδρο του στο Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων, επισημαίνοντάς του πως μερικές φορές κανείς είναι καλύτερο να θυμάται εκείνες τις εποχές, αντί να δίνει τέτοιες απαράδεκτες συμβουλές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/02/2012_428930

Δεν υπάρχουν σχόλια: