Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ...

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ  για την άρνησή τους να δεχτούν αύξηση μισθών των εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Court of Justice) εναντίον της άρνησης του Συμβουλίου των Υπουργών να συμφωνήσουν στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΕΕ.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε:

"Στην περίπτωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πολύ σωστά, αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του Συμβουλίου Υπουργών και να προσφύγει στο δικαστήριο επειδή οι υπουργοί δεν δέχονται την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στις υπηρεσίες της. Πώς όμως είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίζει περικοπές της τάξης του 20-35% στους μισθούς όλων των ελλήνων εργαζομένων για αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρας μας σαν μέρος της λύσης για την κρίση;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών πολιτικών και στην περίπτωση της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, οι πολιτικές που προωθούνται σήμερα από την τρόικα ενώ δεν αντιμετωπίζουν τα δημοσιονομικά προβλήματα, οδηγούν σε οριζόντια και δραματική μείωση των εισοδημάτων, υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας. Η πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της τρόικα για προώθηση πολιτικών οριζόντιας μείωσης των μισθών όλων των εργαζομένων σε επίπεδα που κάνουν αδύνατη την επιβίωσή τους ακόμα και αν έχουν δουλειά και η αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, στα επίπεδα της δεκαετίας του ΄60 έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές κοινωνικές αξίες, ιδιαίτερα όπως αποτυπώνονται στα άρθρα 2 και 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τους στόχους της καταπολέμησης της φτώχειας στο πλαίσιο της στρατηγικής «ΕΕ 2020».

Μια πολιτική που θα συνδύαζε την μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους με την αναβάθμιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών υποδομών προς όφελος των πολιτών, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της μείωσης της φτώχιας θα μπορούσε να έχει κοινωνική υποστήριξη και στην πραγματικότητα αποτελεί την μόνη λύση για διέξοδο από την κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: