Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μα τι λέει αυτός ο Αντώνης!;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη διακαναλική συνέντευξη του Α. Σαμαρά
 
Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του υποσχόμενος ουσιαστικά αμνήστευση των φοροφυγάδων, σα να μην ήταν και αυτοί βασικοί υπαίτιοι που η χώρα έφτασε ως εδώ. Έθεσε ως πρότυπο προς μίμηση χώρες εκτός ευρώ, όπως η Τουρκία, έταξε κι άλλο fast track σαν αυτό που εφαρμόστηκε στη Λατινική Αμερική του Δ.Ν.Τ, υποσχέθηκε τουριστικές κατοικίες σαν αυτές που βούλιαξαν το τραπεζικό σύστημα στην Ισπανία, και εξορύξεις σαν αυτές που γίνονται στην Αλβανία και την Ρουμανία, ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να έχουν όμως φέρει την επιθυμητή ευημερία.

Υποσχέθηκε εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ελπίζουμε όχι στο πνεύμα στελέχους του στη βόρεια Ελλάδα που κάλεσε όσους «βολεύτηκαν» από  τη ΝΔ να την ψηφίσουν στις εκλογές. Υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τη στιγμή που η νεολαία του κόμματός του το παρομοίασε σε γνωστό σποτ με λογαριασμό εστιατορίου που πρέπει να πληρωθεί…

Η αξιοπιστία του θα κριθεί από τους πολίτες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, την κριτική του οποίου στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται να υπενθυμίζει με έμφαση, ήταν εξ ίσου σαφής για την επικινδυνότητα της πολιτικής του μνημονιακού μετώπου, του οποίου ο κύριος Σαμαράς πλέον ηγείται.

Ο κύριος Σαμαράς εντέλει μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση δίχως όραμα. Η εμμονή να κυβερνήσουν πάσει θυσία αυτοί που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ, έχει ήδη καταδικαστεί στις 6 Μαΐου και στην ίδια κατεύθυνση, η ψήφος των πολιτών, θα θέσει στο περιθώριο τις πολιτικές που αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: