Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στο Γ.Ν."Πατησίων"

Στις 19/12/2011 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων από το Σωματείο, την Επιτροπή Αγώνα και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους δήμους Αθηναίων – Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και αντιπρόσωποι λαϊκών συνελεύσεων.
Εκφράστηκε απ΄ όλους η πλήρης αντίθεση στην πρόσφατη Υπουργική απόφαση που μειώνει τις κλίνες του Γ. Ν. Πατησίων από 100 σε 80. 
Τονίστηκε επίσης η ανάγκη άμεσης κάλυψης κενών θέσεων γιατρών διότι διαφορετικά το Νοσοκομείο αδυνατεί να παρέχει ασφαλή ιατρική κάλυψη.
Ζητήθηκε η συμπαράσταση όλων στον αγώνα για να συνεχίσει  το Γ.Ν. Πατησίων την απρόσκοπτη λειτουργία με ενίσχυση και ανάπτυξη των υπηρεσιών και η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο την Τετάρτη 21/12/2011 ώρα 6.00μ.μ. 
Στην σύντομη παρέμβασή μου, επισήμανα την υποστήριξη των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις κινητοποιήσεις για αναβάθμιση των πολιτικών και υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, τόσο σε επίπεδο πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας, όσο και περίθαλψης, αποκατάστασης της υγείας και τόνισα: "Σε εποχή κρίσης, όπως αυτή που ζούμε σήμερα, είναι παράλογο παράλληλα με την αφαίρεση εισοδημάτων να προωθείται και η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και των κοινωνικών υποδομών.Οι πολίτες στη  χώρα μας έχουν τις πιο υψηλές κατά κεφαλή δαπάνες από την τσέπη τους (ιδιωτικές δαπάνες υγείας των νοικοκυριών) και αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να προωθηθεί μια μεταρρύθμιση στις πολιτικές υγείας, όχι μια πολιτική περαιτέρω υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε οικογένεια και θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κάθε κυβέρνηση. Σήμερα, όμως, που ο πολίτες δεν μπορεί πλέον να πληρώνει από την τσέπη του για βασικά αγαθά, όπως η υγεία, θα έπρεπε να είναι πρώτη προετραιότητα για την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το πως θα επεκταθούν και θα αναβαθμιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας ώστε να εξισορροπηθεί τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό η δραματική αφαίρεση εισοδημάτων από τα νοικοκυριά. Είναι απαράδεκτη η πολιτική που απαξιώνει και υποβαθμίζει ένα νοσοκομείο σαν και το ΓΝ "Πατησίων" που και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει και δεν έχει ελλείμματα λόγω μιας συνετής κι αποτελεσματικής διαχείρισης που έχει πετύχει. Η προστασία του Γ.Ν."Πατησίων" πρέπει να είναι υπόθεση όχι μόνο του προσωπικού του νοσοκομείου και των γύρω δημοτών ή Δήμων αλλά και όλης της κοινωνίας στην Αττική"

Δεν υπάρχουν σχόλια: