Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Κον Μπεντίτ στην Αθήνα 27 Μαρτίου


Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου:
Στηρίζοντας τους Οικολόγους Πράσινους και τη στροφή της οικονομίας προς τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή

Την Αθήνα επισκέπτονται ως προσκεκλημένοι του Νίκου Χρυσόγελου οι συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, την Τρίτη 27 Μαρτίου, για να διερευνήσουν σε συνεργασία με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς τρόπους για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και την στροφή της προς την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή αλλά και για να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους στον κρίσιμο επερχόμενο εκλογικό αγώνα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Το πρωί της της Τρίτης 27 Μαρτίου, στις 10.30-11.30, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), οι δύο συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. O Νίκος Χρυσόγελος θα κάνει παρέμβαση ενώ η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος θα απευθύνουν χαιρετισμό. Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση, γενική γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ώρα 16.00 -18.15, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκκα Χάρμς από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο διοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Στο στρογγυλό αυτό τραπέζι διαλόγου, προσκλήθηκαν συγκεκριμένοι φορείς που μέσα από ένα δομημένο διάλογο μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο θα επιδιωχθεί από τους Πράσινους να υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών. Η συζήτηση είναι ένα πρώτο βήμα σε μια συστηματική προσπάθεια που αναλαμβάνουν οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, για να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία με στόχο την έξοδό της από την πολύπλευρη κρίση.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), οι δύο συμπρόεδροι των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο θα συμμετάσχουν σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα", που οργανώνει Νίκος Χρυσόγελος. Καλωσορίζουν η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: