Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με υπουργό Εξωτερικών

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σ. Λαμπρινίδη.

Στη συνάντηση αυτή, που ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, έγινε ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ επί των κυριότερων θεμάτων αρμοδιότητάς του και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούνταν από τους Σ. Αγογλωσσάκη, συντονιστή της Θεματικής Ομάδας για τα διεθνή θέματα, Μ. Τρεμόπουλο ευρωβουλευτή, Γ. Χαραλαμπάκη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Ν. Χρυσόγελο, Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ευρωβουλή για την επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν, όπως το Κυπριακό και οι σχέσεις με τη FYROM. Συζητήθηκαν, επίσης, το θέμα των ερευνών για ανεύρεση υδρογονανθράκων, της αναγνώρισης της Παλαιστίνης, όπου δόθηκε έμφαση στη διατήρηση των παραδοσιακών δεσμών με τις αραβικές χώρες. Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τόσο τις γεωπολιτικές όσο και τις περιβαλλοντικές πτυχές που αφορούν τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση επιστροφής των τριών ελληνικών πλοίων του «Στόλου της Ελευθερίας» που κρατούνται στη Χάιφα, παρόλο που τα τεχνικά προβλήματα έχουν λυθεί, ο κ. Λαμπρινίδης απάντησε ότι το πρόβλημα παραμένει τεχνικό και υποσχέθηκε να διερευνήσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: