Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Καμίνη στους διευθυντές σχολείων για τα βιβλία

Επιστολή Καμίνη

Αγαπητέ/ή Διευθυντά/ντρια,

Mε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκφράσω τις ευχές μου για το σχολικό έτος 2011-2012 και τη βούλησή μας για στενότερη συνεργασία.
Δυστυχώς, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με οξυμένα προβλήματα, με σημαντικότερο την καθυστέρηση στην αποστολή και διανομή στους μαθητές του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού. Ο Δήμος, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα επιδιώξει να μη μετακυλιστεί το κόστος στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια. Ήδη με έγγραφό μας ζητήσαμε έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση της δαπάνης.
Ταυτόχρονα, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε συντονισμένη δράση με τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να επιτύχουμε:
1. Την ορθολογική χρήση στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου των φωτοτυπιών
2. Την αποκομιδή και ανακύκλωση των φωτοτυπιών, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, ευθύς μόλις φτάσουν όλα τα βιβλία στα σχολεία.
3. Την επιστροφή βιβλίων περασμένων ετών στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84 και ο Δήμος Αθηναίων έχουν ξεκινήσει σχετική καμπάνια με το σύνθημα «Δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον, δεν φωτοτυπούμε τα σχολικά βιβλία, τα επιστρέφουμε!», καλώντας μαθητές και γονείς να στείλουν στα σχολεία όσα σχολικά βιβλία περασμένων ετών βρίσκονται ακόμη στην κατοχή τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συνοδεύουν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Με εκτίμηση,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: