Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κραυγή από μέλη και γονείς ΚΕΘΕΑ

Νίκο

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας προετοιμάζουν το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων .
Είναι έγκλημα κύριε Πρόεδρε καθώς όπως γνωρίζεται τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ παρέχουν άριστες υπηρεσίες στην κοινωνία "ανασταίνοντας" εκατοντάδες νέους κάθε χρόνο.
Κύριε Πρόεδρε
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό άρρωστο μυαλό κινεί αυτή την πολιτική.
Εργάζομαι εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ από το 1988.
Γνωρίζω την καθημερινή μάχη του προσωπικού των μελών και των οικογενειών τους. Η οικογένεια μου έχει χάσει ένα αγόρι 25 χρονών και έχω ορκιστεί όσο ζω να παλεύω γι αυτή την υπόθεση.
Νίκο σε παρακαλώ βοήθησέ μας να μην κλείσει η ΙΘΑΚΗ μας
Κώστας Αρβανίτης

ΥΣ: Σου αποστέλλω την δραματική επιστολή των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων και των οικογενειών τους.
Η «ΚΡΑΥΓΗ» αγωνίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί τη Δευτέρα, κατά της πολιτικής του αφανισμού των υπηρεσιών απεξάρτησης που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας απειλώντας το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων στη θεραπεία και την επανένταξη.

Στην Αθήνα η πρωινή «κραυγή», με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, θα γίνει έξω από το Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών, των εργαζομένων και των φίλων του ΚΕΘΕΑ. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία.

Η δραματική μείωση της επιχορήγησης, η δαμόκλειος σπάθη των συγχωνεύσεων και η μείωση του προσωπικού, που οδηγούν στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά απειλητικό, περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και τις οικογένειές τους: αβεβαιότητα, αστάθεια, αγωνία για την ίδια τους τη ζωή.
Ο μονόδρομος της χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και μόνο, που προωθεί το Υπουργείο στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών, κλείνει το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για τους εξαρτημένους και απαξιώνει το έργο του μακροβιότερου και αποτελεσματικότερου οργανισμού θεραπείας στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ εξακολουθούν να ελπίζουν, να παλεύουν για μια ζωή χωρίς ουσίες και δεκανίκια, να προσπαθούν και να αγωνίζονται ενάντια στις φθηνές λύσεις– άλλοθι των υποκαταστάτων που εγκλωβίζουν τους εξαρτημένους στη χρήση.

Σας καλούμε να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας στην κραυγή της αγωνίας μας για το μέλλον της απεξάρτησης, της ανθρωπιάς, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα μέλη, οι οικογένειες και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: