Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι δύναμη αλλαγής

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι διεκδικούν βαθιές αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα ως απάντηση στην τριπλή κρίση (οικονομική, κοινωνική και κλιματική. Κεντρικό μήνυμα της κοινής προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων είναι η στροφή της Ευρώπης προς πράσινη κατεύθυνση με την υιοθέτηση ενός Πράσινου Νέου Συμβολαίου (Green New Deal) και τη δημιουργία 5.000.000 πράσινων θέσεων εργασίας.

Ζήσαμε στο συνέδριο των Ευρωπαίων Πράσινων στις Βρυξέλες (27,28/3)τον ενθουσιασμό αλλά και την αλληλεγγύη που επικρατούσε μεταξύ των 1200 συμμετεχόντων από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις άλλες ηπείρους.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε και είμαστε ενεργό μέλος σε αυτή την παγκόσμια δημοκρατική, πράσινη οικογένεια. Οι Πράσινοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προώθηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών στις διάφορες χώρες και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά είναι αναγκαίο οι Ευρωπαίοι Πράσινοι να ενδυναμώσουν κι άλλο και να περιλαμβάνουν στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου 1-2 ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων από τη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει διέξοδος από την κρίση και προώθηση των αναγκαίων βαθιών αλλαγών χωρίς στροφή σε πράσινες λύσεις και χωρίς την ισχυρή παρουσία των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια»

Δείτε την ανακοίνωση των ΟΠ για τα αποτελέσματα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=158:-----27-29----&catid=32:eurolist

Δεν υπάρχουν σχόλια: