Κυριακή 8 Μαΐου 2011

δημόσια συζήτηση "παιδεία, σχολείο, αυτοδιοίκηση", 14 Μαίου, Αθήνα

Η δημοτική κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ (συμμετέχει στην πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων), οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Πατησίων-Κυψέλης και η περιφερειακή κίνηση ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) σας προσκαλούμε σε μια δημόσια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, γονείς και ενεργοί πολίτες, Σάββατο 14 Μαΐου, Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Αθηναίων, Ταϋγέτου 60, Α. Πατήσια -προέκταση της οδού Αγ Λαύρας).
Θέμα συζήτησης η παιδεία, η καθημερινότητα των σχολείων και οι αρμοδιότητας των δήμων, καθώς και ο ρόλος τον οποίο μπορούν να παίξουν η αυτοδιοίκηση, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και η κοινωνία των πολιτών. Στόχος να συζητήσουμε παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στα σχολεία στην κατεύθυνση να είναι ελκυστικά για τους μαθητές, γέφυρα διαλόγου και πολιτισμού, εργαστήρια πρωτοβουλιών και δημιουργικότητας, ανοιχτά στην κοινωνία, φιλικά στη γειτονιά και το περιβάλλον, ενεργειακά αποτελεσματικά.
Έχουν προσκληθεί για παρεμβάσεις και κατάθεση των προτάσεων τους αλλά και καλών παραδειγμάτων:
- οι σύλλογοι γονέων σχολείων της ευρύτερης περιοχής
- εκπαιδευτικοί και δ/ντες σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης
- μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων καθώς και Σύμβουλοι της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας,
- εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
- Εκπρόσωποι μαθητικών κοινοτήτων σχολείων της περιοχής
- Εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορείς της περιοχής
Εισαγωγικές, σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν: η Νέλλη Παπαχελά, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αθηναίων, ο Φίλιππος Δραγούμης, «πράσινος» δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Υγεία" του Δήμου Αθηναίων, ο Γιάννης Καλουδιώτης, διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου (συγκρότημα Γκράβας), ο Μανώλης Πούλιος, πρόεδρος Ένωσης γονέων Αγ. Αναργύρων, ο Δημήτρης Κούνδουρος, εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού συλλόγου Περιστερίου και εκπρόσωπος της ΑΤΤΟΙΚΑ στον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας, ο Κοσμάς Σπυρόπουλος, στέλεχος της μονάδας συντονισμού των συγχρ/νων από την Ε.Ε δράσεων εκπαίδευσης & κατάρτισης. Την συζήτηση συντονίζει ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου. >

Δεν υπάρχουν σχόλια: