Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γάλλοι Πράσινοι στην Αθήνα για αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, δίκαιες πολιτικές, αντιμετώπιση της διαφθοράς

Με επικεφαλής την Eva Joly, ευρωβουλευτή και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές, γνωστή αγωνίστρια ενάντια στην διαφθορά και την οικονομική απάτη σε διεθνές επίπεδο, αντιπροσωπεία των Γάλλων πράσινων έρχεται στην Ελλάδα στις 17,18/2 για έμπρακτη αλληλεγγύη, συνέντευξη τύπου και συναντήσεις με φορείς.

- Συνέντευξη Τύπου Παρασκευή 17/2, στις 12.30 στην αίθουσα του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
- Ανοικτή συνάντηση - συζήτηση με φορείς, Παρασκευή, ώρα 18.00, αίθουσα Κωστής Παλαμάς, Δ10, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

   Η Eva Joly, ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές, γνωστή αγωνίστρια ενάντια στην διαφθορά και την οικονομική απάτη σε διεθνές επίπεδο, έρχεται στην Ελλάδα για να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και στους Οικολόγους Πράσινους, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Μαζί της θα είναι οι Γάλλοι Πράσινοι ευρωβουλευτές Karima Delli και Yannick Jadot, καθώς και γάλλοι δημοσιογράφοι.
Η  Eva Joly θα δώσει Συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές, την Παρασκευή 17/2, στις 12.30 στην αίθουσα του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8), για την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ώθησης κοινωνικά δίκαιων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αλλά και την απαίτηση για αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας.
    Η αντιπροσωπεία των Γάλλων πράσινων επιδιώκει να συναντήσει κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, ενώσεις εργαζομένων, δικαστικούς που έχουν χειριστεί υποθέσεις διαφθοράς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις και γι αυτό οργανώνεται δημόσια ανοικτή εκδήλωση -συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής 17/2, ώρα 18.00 στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς, Δ10, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι.  

Σε κοινή δήλωσή τους από το Στρασβούργο η Eva Joly και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, τονίζουν:
Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να ενεργεί με βάση το νεοφιλελεύθερο δόγμα για να αντιμετωπίσει μια κρίση που χρειάζεται ισορροπημένες και δίκαιες πολιτικές. Η Ευρώπη διαπράττει ένα έγκλημα ενάντια στην Ελλάδα και στους Έλληνες προωθώντας πολιτικές λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακόμα κι αν οι δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, αυτό που επείγει είναι η αλληλεγγύη. Οι Γάλλοι Πράσινοι έρχονται στην Αθήνα για να ζητήσουν μαζί με τους έλληνες Οικολόγους Πράσινους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κατεπείγον σχέδιο για αειφόρο ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, όχι λιτότητα. Από την εμπειρία  της Ισλανδίας, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ευημερία είναι η οικολογία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, αυτό είναι το χρέος της Ευρώπης. Προσκαλούμε σε ανοικτό διάλογο τους ελληνικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς το απόγευμα της Παρασκευής 17/2, ώρα 18.00 στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς, Δ10, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

Ενημερωτικό σημείωμα για τους δημοσιογράφους
Η Eva Joly είναι γνωστή για τους αγώνες της ενάντια στην διαφθορά. Άρχισε την δικαστικής της καριέρα το 1981. Χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ άλλων την υπόθεση Elf, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα της Γαλλίας.  Το 1996 βάζει στη φυλακή τον πρώην πρόεδρο της Elf, Loik Le Floch-Prigent για υπεξαίρεση. Το 2002 γίνεται σύμβουλος της νορβηγικής κυβέρνησης στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος σε διεθνές επίπεδο. Το 2005 δημιουργεί το «Δίκτυο»  προστασίας των δικαστών που αγωνίζονται κατά της διαφθοράς. Το 2009 είναι σύμβουλος της ισλανδικής κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας σχετικά με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας. Η Eva Joly αγωνίζεται, επίσης, ενάντια στους φορολογικούς παραδείσους. Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής και είναι μέλος της Ομάδας τωv Πράσιvωv καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στην συνέντευξη τύπου ή για συναντήσεις φορέων με την γαλλική αντιπροσωπεία:
Ελεονώρα Ζώτου, τηλ 6947181123, ή email: europarl.op@gmail.com ή FAX 211-850-6977

Δεν υπάρχουν σχόλια: