Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ– ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ της 06.07.2011 του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ– ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εμείς οι κάτοικοι των περιοχών που εξυπηρετούνται από τα Νοσοκομεία «Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων», «Γ. Ν. Παμμακάριστος» και «7ο Νοσοκομείο Ι.Κ.Α.», διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας, στις 01.07.2011 με την οποία: α) καταργούνται οι θεραπευτικές κλίνες του Γεν. Νοσοκομείου Πατησίων με την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας και β) υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο Γ.Ν. Παμμακάριστος, λόγω της μείωσης των κλινών του.

Απευθύνουμε έκκληση στον Υπουργό Υγείας να μην επιτρέψει την εφαρμογή του άνω σχεδίου που στηρίζεται σε λανθασμένα και ανακριβή στοιχεία και απαιτούμε να παραμείνουν τα Νοσοκομεία σε πλήρη λειτουργία και μάλιστα με αναβαθμισμένες και διευρυμένες τις υπηρεσίες τους.
Αντίθετα, θεωρούμε ορθή, στη σημερινή συγκυρία, τη λειτουργία των τριών νοσοκομείων υπό ενιαία διοίκηση και ενιαία διαχείριση προμηθειών κ.λ.π. που θα επιφέρει σημαντική οικονομία κλίμακας, όπως επιβάλλεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει τον όλο σχεδιασμό και να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το Γ. Νοσοκομείο Πατησίων ως μία μονάδα υγείας άκρως πετυχημένη και απολύτως αναγκαία για τους πολίτες μας.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εξουσιοδοτεί την κα Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών όπως συνεργαστούν με τις Δημοτικές Αρχές όμορων πόλεων προκειμένου να εξειδικεύσουν παραπέρα την παράσταση και την παρέμβασή τους προς την κατεύθυνση που ορίζει το παρών ψήφισμα.

To παρόν Ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:
27 Υπέρ, 2 Κατά (Βεργής Βαλασσάς και Δανάη-Εύα Γκούμα), 4 Απόντες.

Το Ψήφισμα αυτό να αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για τις δικές τους άμεσες ενέργειες καθώς και στα τοπικά Μ.Μ.Ε.


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: