Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Στη Ρόδο για τα θέματα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του νησιού

Προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε δημοσίως αλλά και με επιστολή του τη Δευτέρα 17/1/2010 στον Περιφερειάρχη κ Γ. Μαχαιρίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31 Ιανουαρίου. Παρόμοια επιστολή θα λάβουν τις επόμενες μέρες και οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της περιφέρειας.
Τις προτάσεις αυτές θα παρουσιάσει ο Νίκος Χρυσόγελος την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην Νάξο (πρωί) και στη Σύρο (απόγευμα) ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Σύρο. Με την επιστολή του προσκάλεσε μάλιστα τις άλλες παρατάξεις και τους Περιφερειακούς Συμβούλους καθώς και επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν στις δημόσιες αυτές συζητήσεις, ώστε να ανοίξει διάλογος για τον τρόπο οργάνωσης της Περιφέρειας πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την Παρασκευή 14/1, σε συνέντευξη τύπου στη Ρόδο, ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κίνηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα προωθήσει σχετικά με την οργάνωση της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους επόμενους μήνες.
Ο Νίκος Χρυσόγελος, μαζί με το μέλος της Γραμματείας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και εκπρόσωπο τύπου της κίνησης Δημ. Γρηγοριάδη, συναντήθηκαν επίσης με τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Στ. Κουσουρνά και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις πολιτικές που πρέπει να προωθήσει ο Δήμος σχετικά με κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης αντίληψης για την διοίκηση, ώστε και οι πολίτες να μπορούν να ζήσουν καλύτερα με λιγότερα πλέον χρήματα αλλά και ο Δήμος να οργανωθεί σε νέα βάση, ώστε να εκπληρώνει τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό του ρόλο. Συζήτησαν θέματα όπως η βοήθεια στο σπίτι, η δημιουργία ενός “πράσινου γραφείο” στο Δήμο για δραστηριότητες και παρεμβάσεις σε θέματα ανακύκλωσης, πράσινης ενέργειας, επαναχρησιμοποίησης νερού, ενθάρρυνση πράσινων επενδύσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι δυο εκπρόσωποι του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ανέπτυξαν ποια στρατηγική και ποιες άμεσες κινήσεις βλέπουν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για την μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων. Τόνισαν στον Δήμαρχο Ροδίων ότι είναι αντίθετοι στην καύση ή όποια άλλη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων.
Το βράδυ ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε συνάντηση με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων για τον προγραμματισμό της δράσης τους στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: