Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ φυσάει στο Ν. Αιγαίο

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 6880 πολίτες από όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου που έκριναν τις προτάσεις μας, μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ που θα εκπροσωπηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου από τον Νίκο Χρυσόγελο, στο πλαίσιο όμως μιας συλλογικής δουλειάς. Για ελάχιστες ψήφους δεν θα έχουμε δεύτερο Περιφερειακό Σύμβουλο, μια και το εκλογικό σύστημα αφαιρεί από τους μικρότερους σχηματισμούς έδρες προς όφελος των μεγαλύτερων. Με 50% των ψήφων ο πρώτος συνδυασμός θα έχει 60% των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους και όσες συμμετείχαν ως υποψήφιοι/ες στο ψηφοδέλτιο μας αλλά και όσους/ες βοήθησαν στην καμπάνια που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εκλογική διαδικασία. Είχε ουσία, περιεχόμενο και ποιότητα.
Σε ένα δύσκολο πολιτικά περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου λειτουργούν σημαντικοί πελατειακοί και κομματικοί μηχανισμοί, εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να μιλάμε με προτάσεις και πρόγραμμα, να αναδεικνύουμε αξίες και να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για λύσεις των προβλημάτων. Η εκλογική μας καμπάνια στηρίχτηκε σε προτάσεις, πρόγραμμα, ουσιαστικό διάλογο με φορείς στα νησιά, σε εκδηλώσεις και ημερίδες.
Έχουμε την πεποίθηση ότι όσοι και όσες μας επέλεξαν, ψήφισαν υπέρ μιας πολιτικής που θα συνδυάζει την σοφία του παρελθόντος με σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές λύσεις και για αλλαγές στο Ν. Αιγαίο. Δεσμευόμαστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στα νησιά θα εργαστούμε για να φυσήξει άνεμος αλλαγής σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά πολύπλευρη κρίση και με κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές, για να γίνουν ξανά τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας, για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις.
Η Σίφνος έδωσε ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό (26,27%). Με εξαιρετικά σημαντικά ποσοστά μας τίμησαν και η Φολέγανδρος (10,05%), η Μήλος (9,78%), η Πάτμος (9,34%), η Σύρος (6,15%), η Άνδρος (5,62%), η Ίος (5,56%), η Κέα (5,39%), οι Λειψοί (5,37%,), η Αστυπάλαια (5,07%), η Πάρος (4,93%), η Τήλος(4,87%), η Αντίπαρος (4,17%), η Σέριφος (4,07%), η Μύκονος (4,06%) και η Λέρος (4,05%). Σημαντικά αποτελέσματα έδωσαν και νησιά όπως η Νάξος, η Σαντορίνη, η Κάσσος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη, η Σύμη, η Κως αλλά και περιοχές της Ρόδου. Το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε για να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους στα νησιά μας για τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν.
Οργανωνόμαστε τώρα σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και κάθε νησιού, μπορείτε και εσείς να …παρασυρθείτε από τον άνεμο αλλαγής που έχει σηκωθεί :
- Το blog του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ θα παραμείνει ελκυστικό και δραστήριο, χώρος ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων. Συστηματοποιούμε την ηλεκτρονική επικοινωνία, αναπτύσσουμε συνολικότερα τα δικά μας social media. Ελάτε στην παρέα μας όπου κι αν είστε. Στείλτε ένα μήνυμα στο email του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου με τις προτάσεις σας για κοινές παρεμβάσεις, προβάλλετε καλές πρακτικές, γράψτε τις απόψεις σας.
- Συζητάμε τώρα το πρόγραμμα δράσης και τις παρεμβάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και σε κάθε νησί για το 2011. Δεν θα παρεμβαίνουμε, όμως, μόνοι μας αλλά από κοινού με ενεργούς πολίτες και φορείς, επεκτείνοντας το δίκτυο συνεργασίας που έχουμε ήδη δημιουργήσει, με στόχο να προωθούμε από κοινού παρεμβάσεις, προτάσεις, αλλαγές στην οικονομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική.
- Καταγράφουμε τα προβλήματα, τις ευκαιρίες, τα δυνατά σημεία κάθε νησιωτικής κοινωνίας. Επιδίωξή μας είναι να αποτελέσουμε τη γέφυρα επικοινωνίας και μεταφοράς καλών πρακτικών, συνεργασίας μεταξύ γειτονικών νησιών, παράγοντα ανάδειξης μέσα από το διάλογο μιας στρατηγικής για την βιωσιμότητα της περιφέρειας συνολικά αλλά και κάθε νησιού. Με παρεμβάσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκουμε την ανάδειξη των πράσινων προοπτικών και του πιο μικρού νησιού συνδέοντας τη σοφία του παρελθόντος με ότι πιο σύγχρονο πράσινο/οικολογικό στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Η νησιωτικότητα μπορεί έτσι να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα, αντί να είναι μειονέκτημα όπως σήμερα.
- Ο εκπρόσωπος του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ συμμετέχει στη δημιουργία ενός δικτύου πράσινων συμβούλων εκλεγμένων στις περιφέρειες και στους δήμους, που θα συνεργαστεί στενά με το ευρωπαϊκό πράσινο δίκτυο αυτοδιοικητικών.

Για επικοινωνία:
http://ecoanemos.wordpress.com, email: ecoanemos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: