Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΓΝΩΣΤΟΙ

Προφανώς πολλοί γνωρίζουν τους Οικολόγους Πράσινους και τα στελέχη τους ασχέτως αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίζονται να είναι το πιο δημοφιλές κόμμα (51% θετικές γνώμες), με τις λιγότερες αρνητικές γνώμες (29%). Η παρουσία των Οικολόγων Πράσινων δεν εξαρτάται από την αποδοχή τους ή όχι από τα κομματικά στελέχη των άλλων κομμάτων. Εκπροσωπούν ανάγκες της εποχής μας που έχουν αγνοήσει τα άλλα κόμματα. Η παρουσία τους έχει αναγκάσει ήδη τα άλλα κόμματα να τροποποιήσουν την πολιτική τους για διάφορα θέματα. Επιδιώκουμε να εντείνουμε αυτές τις αλλαγές με την ισχυροποίηση της παρουσίας μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Δεν είναι δική μας επιλογή να μην βγαίνουμε σε κάποια από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Αν τα τηλεοπτικά μέσα θελήσουν να προσκαλέσουν ως ομιλητές στα πάνελ τους εκπροσώπους των ΟΠ ευχαρίστως να συμμετάσχουμε εφόσον πρόκειται για σοβαρές πολιτικές συζητήσεις, όπως έχουμε επανειλημμένα γνωστοποιήσει σε όλα τα ΜΜΕ αλλά και επισημαίνει συνεχώς και με συστηματικό τρόπο η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Αλλά στη σημερινή εποχή του ίντερνετ δεν ισχύει ότι είδηση είναι μόνο ότι βγάνει στο γυαλί. Εμείς υπάρχουμε και αυξάνουμε την επιρροή μας ανεξαρτήτως αν βγαίνουμε στα «παράθυρα» ή όχι.
Τα στελέχη και τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων είναι κυρίως ενεργοί πολίτες, γνωστοί για τη δράση τους σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα, δεν είναι κάποιοι κομματικοί γραφειοκράτες. Είναι άνθρωποι της πολιτικής οικολογίας εδώ και 10-20 και 30 χρόνια με καθημερινή δράση είτε ατομικά είτε μέσα από οικολογικές οργανώσεις αλλά και μέσα από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ τώρα προσπαθούν να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, Παγκοσμίως. Οι αρχές τους έχουν ως γνώμονα το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα δηλαδή στο αυτονόητο.
Με μία απλή έρευνα στο Διαδίκτυο μπορεί οποιοσδήποτε να δει τα στοιχεία των μελών της Γραμματείας, του Πανελλαδικού Συμβουλίου, ποιοι είναι οι συντονιστές/ συντονίστριες τοπικών πολιτικών κινήσεων και θεματικών ομάδων και να επικοινωνήσει μαζί τους.
Όποιος θέλει μπορεί να δει αναλυτικά τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμά μας που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Με μια απλή επίσκεψη στο www.ecogreens.gr διαπιστώνει εύκολα ο καθένας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ψηφισμένες από συνέδρια θέσεις, προτάσεις και δουλειά σε βάθος για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στις 3 εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα μας πάνω από 220.000 άτομα. Περιμένουμε, όμως, και από τα άλλα κόμματα να παρουσιάζουν τις πολιτικές θέσεις τους ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι ακριβώς ψηφίζουν.
Ως κόμμα που επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών δεν περιοριζόμαστε σε μια σχέση με τους πολίτες που διαμορφώνεται μόνο μέσα από τα παραδοσιακά ή νέα μέσα ενημέρωσης. Παρεμβαίνουμε στα προβλήματα, διατυπώνουμε προτάσεις, έχουμε συστηματικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, κινήσεις πολιτών, πανεπιστημιακούς, επαγγελματικές ενώσεις. Παρότι έχουμε ελάχιστους πόρους έχουμε πολύ διάθεση και ενέργεια για διάλογο με σεβασμό στο ρόλο των φορέων. Και αυτό το αποδεικνύουμε όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα προσανατολισμένο όχι μόνο στην κριτική αλλά και στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να το αποδεικνύουμε συνεχώς.
Το ότι η πολιτική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτηση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης στις παρέες, στις εκδηλώσεις, στις δημόσιες συζητήσεις. Επίσης, και από το γεγονός ότι μία απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο δείχνει σήμερα 225.000 λήμματα που αναφέρονται στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Σε κάποιες περιόδους φθάνει και τα 350.000 λήμματα.
Ως Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε έναν πολιτικό πολιτισμό στις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων. Η αντιπαράθεση πολιτικών προγραμμάτων και όχι οι προσωπικές ή κομματικές αντεγκλήσεις πρέπει να είναι στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Και κυρίως να μην λέγονται άλλα τη μία και άλλα την άλλη, ανάλογα με τις εσωκομματικές επιδιώξεις των στελεχών των κομμάτων.
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, όταν τα ερωτήματα είναι σαφή, οι πολίτες απαντούν ότι θα ψηφίσουν ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και όχι Οικολόγους γενικώς. Δεν θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε την βοήθεια κάποιου άλλου κόμματος για να γίνουμε πιο ριζοσπαστικοί. Ριζοσπαστικότητα είναι η προσπάθεια να σώσουμε τον πλανήτη, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων, να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, να μειώσουμε τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, να εξασφαλίσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να στρέψουμε την οικονομία προς κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες δραστηριότητες και σχέσεις.
Δεν κινούνται όλα στον παλιό άξονα ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ αλλά υπάρχουν και άλλα επίπεδα που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και αξίες και αποδεικνύουν ποιο κόμμα είναι χρήσιμο στην κοινωνία ή όχι.

2 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

Οι Ο-Π ειναι παρα πολύ γνωστοι (εχουν σημαντική προιστορια)εδώ και παρα πολλά χρονια στην Πολη οπου Ζω (Την Θεσσαλονικη)..
Εχου σημαντική παρουσια στην πολιτική Ζωή της Πολής , σημαντική
Συνεισφορά στην πάλη κατα του Δεξιου Εθνολαικισμου (μαλιστα ο ορος ξεκινησε απο την Οικολογική Κινηση τηνν πιο παλαια Οικολογική κινηση της χωρας μας ..)

Με Την βοηθεια ΚΑΙ σημαντικόυ τμηματος της Ανανεωτικής αριστερας αλλά και αλλων τμηματων της Αριστεράς ( ΣΕΚ) και ανεντακτων
ανα- συγκροτηθηκε η Νομαρχιακή κινηση Οικολογια -Αλληλεγγυη η οποια πρωτη διεκρινε οτι ο Δεξιος Ψωμιαδης εξεφραζε κατι τρο πολύ πολύ χειροτερο απο τονπαλαιο Νομαρχη του Πασοκ (οπως και η νΕΑ δΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που απεδειχθη κατι το απιστευτα Πιο Διεφθαρμένο και επικινδυνο απο την αποδεδειγμενη διαφθορά τυ Πασοκ )

- Ετσι χωρις να πεσει στην Παγιδα στην οποια ειχε πέσει ο τοτε εταιρος της Οικολογιας Αλληλεγγυης Συνασπισμος του Τι Παπαγος Τι Πλαστηρας και στο Γελοιο συνθημα ''τι Πασοκ τι Ν Δ..

Η Οικολογια Αλληλεγγυη καταφερε να συσπειρωσει ενα μεγαλο μερος της Δημοκρατικής Προοδευτικής - Αριστερής αντιπολιτευσης στον Νομο που ανησυχουσε και ανησυχει βαθυτατα για τις Τοπικές Επιλογές της Δεξιας και του Ομογαλακτου της Δεξιας Ν Δ Λαος ( Ψωμιαδης Παπαγωργοπουλος κλπ )

ΕΤΣΙ Συγκεντρωσε στις νομαρχιακές εκλογές γυρω στο 4,7 εκφραζοντας πολύ περισσοτερες δυναμεις απο τον στανά οριζομενο οικολογικό χωρο και δινοντας ενα Πρωτο μαθημα Δημοκρατικου ηθους και Υφους αγωνα εναντια στην Δεξια και ακροδεξια εθνικιστικό -λαικιστικη κατρακυλα ..
Νομιζω οτι αυτό το ηθος αυτή η Πολιτική σταση που φερνει τους Ο- Π στην Καρδια μιας νεας Ανενεωτικής Δημοκρατικής Αριστερής αντιπολιτευσης και τους κανει να ειναι το κομματι που λειπει απο το Παζλ του σημερινου αδιεξοδου στο οποιο εχει οδηγησει τη Χωρα μας η Πολιτική του Καραμανλή (χωρις να ειναι αμοιρο ευθυνών και το Πασόκ )
..Οφειλει να συνεχισθει ..Εκ των πραγματων οι Ο -Π αναλαμβανουν την πρωτοβουλια στον Αντιφασιστικό , Αντιδεξιο , αντι εθνολαικιστικό χωρο , στον Πολιτικό χωρο που υπερασπιζεται τα Δημοκρατικά δικαιωματα και ελευθεριες , τη Φυση , τους Μεταναστες του Νεους ...

Και θα σταθουν ορθιοι παρά τις Απειρες Υπονομευσεις και τις Προβοκατσιες ενθεν και ενθεν

ανεστης είπε...

Η ΠΑΜΚ Γκύζη επιθυμεί να ενταχθεί στις γραμμές των Ο-Π!
;)