Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ

Σχετικά με τις σχέσεις Οικολόγων Πράσινων και Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, συν-διαμορφώνουμε και συνυπογράφουμε κείμενα και κοινές θέσεις με τα υπόλοιπα Πράσινα κόμματα, ενώ αυτή την περίοδο συν-διαμορφώνουμε την κοινή ευρωπαϊκή καμπάνια των Πρασίνων για τις ευρωεκλογές. Μετέχουμε σε Επιτροπές, στο Συμβούλιο και στο Συνέδριο, δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, 27-29/3 όπου θα ψηφιστεί και το Κοινό Μανιφέστο των Πρασίνων για τις ευρωεκλογές συμμετέχει μεγάλη αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο 14-15/2 έχουμε σεμινάριο στελεχών των ΟΠ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την προεκλογική καμπάνια όπου αξιοποιούμε και την ευρωπαϊκή εμπειρία άλλων πράσινων κομμάτων αλλά και εκπαιδεύουμε στελέχη μας για την καμπάνια μας (στόχοι, περιεχόμενοι, στρατηγική, επικοινωνιακή πολιτική).

Η ενδυνάμωση μας κάνει και τους άλλους πράσινους στην Ευρώπη να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τώρα οι Ιταλοί Πράσινοι ζητάνε να μάθουν από εμάς πως τα καταφέραμε και βγαίνουμε από το πολιτικό περιθώριο, ενώ τα Βαλκανικά Πράσινα κόμματα μας ευελπιστούν να μπούμε στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να ενδυναμώσουν οι προοπτικές για πιο πράσινα Βαλκάνια. Πριν από 8 μήνες φιλοξενήσαμε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση των Βαλκανικών Πράσινων Κομμάτων όπου συμμετείχαν και Πράσινοι από Ολλανδία, Αυστρία και Σουηδία και όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Το γεγονός ότι οι ΟΠ ξέφυγαν πια από το περιθώριο της πολιτικής ζωής έχει προκαλέσει έκπληξη πανευρωπαϊκά στα πράσινα κόμματα και είναι γεγονός ότι τώρα στηρίζουν μεγάλες ελπίδες για την εκλογή ενός ή δύο Ελλήνων πράσινων ευρωβουλευτών, κάτι που ούτε μπορούσαν να φανταστούν ή να αντιληφθούν πριν ένα χρόνο.

Είναι λογικό πλέον το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και η Ομάδα των Ευρωβουλευτών να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην συνεργασία με τους ΟΠ. Και αυτό αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα:
- Στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου των ΟΠ είναι η Μαρία Βασιλάκου, αναπληρώτρια πρόεδρος των Αυστριακών Πρασίνων, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο κοινοβούλιο της Βιέννης
- Μαζί μας στην προεκλογική καμπάνια είναι ελληνικής καταγωγής στελέχη των Πρασίνων όπως η Βούλα Τσέτση, Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των Βέλγων Οικολόγων Πρασίνων και πρόεδρος του Γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών.
- Στο συνέδριο μας τον Δεκέμβριο 2008 συμμετείχε η Μόνικα Φρασόνι, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το επόμενο διάστημα Πράσινοι βουλευτές και προσωπικότητες έρχονται στην Ελλάδα για την καμπάνιας μας, όπως ο Pierre Jonckheer πράσινος ευρωβουλευτής, υπεύθυνος για θέματα οικονομίας, που συμμετέχει στην ημερίδα μας για την πράσινη οικονομία στις 20/2 στην Αθήνα και 22/2 στη Θεσσαλονίκη.
-Το ίδιο διάστημα έρχεται στην Ελλάδα ο βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Hans-Josef Fell, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και φυσικών πόρων που θα συμμετάσχει στις 2 ημερίδες που οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πράσινη οικονομία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 20 και 22 Φεβρουαρίου αντιστοίχως αλλά και θα επισκεφθεί περιοχές της Κοζάνης σε συνεργασία με την εκεί πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων.
-Είναι ξεκάθαρο ότι οι Γερμανοί Πράσινοι και ο ίδιος ο Τζεμ Όζντεμιρ έχουν δηλώσει ότι θέλουν να μας δουν στην Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στο πλαίσιο της κοινής καμπάνιας των Πρασίνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα έρθει ο ίδιος ο Τζεμ Όζντεμιρ στην Ελλάδα τον Μάρτιο για εκδηλώσεις με τους Οικολόγους Πράσινους στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καμπάνιας μας για τις ευρωεκλογές.

Νίκος Χρυσόγελος
Συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μακάρι να είναι έτσι και όχι όπως τα διαβάζουμε εδώ:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3987670,00.html

ανεστης είπε...

Καλή συνέχεια!