Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Να φέρουμε τα νησιά μας πιο κοντά στην Ευρώπη

Πρόσκληση σε  συνάντηση που διοργανώνει στη Ρόδο ο «Οικολογικός Άνεμος» μαζί με την Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ στην αίθουσα  Swedco, στην οδό Ορφανίδου (δίπλα στο Colorado), Ρόδος, με την ευκαιρία του 1 χρόνου Οικολογικού Ανέμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και της ανάληψης των καθηκόντων του Νίκου Χρυσόγελου ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 παράλληλα με τη συνέχιση της δουλειάς μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου. Η ανάληψη αυτή γίνεται λόγω της εναλλαγής με το σημερινό ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο καθώς αυτό είναι καταστατική αρχή των Οικολόγων Πράσινων αλλά και πολιτική πράξη για μας.  Θα συνεχίσω να είμαι και Περιφερειακός Σύμβουλος, με την ενδυνάμωση παράλληλα της συλλογικής δουλειά μας, όπως συζήτησαμε και αποφασίσαμε, τα μέλη και οι φίλοι του Οικολογικού Ανέμου στο Ν. Αιγαίο, για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να έρθει η περιφέρειας μας πιο κοντά στην Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη πιο κοντά στο Ν. Αιγαίο και τις άλλες νησιωτικές περιοχές μας.

Η ανάληψη της θέσης του Ευρωβουλευτή είναι μια ιδιαίτερη ευθύνη ειδικά σε μια εποχή κρίσης για την Ευρώπη και πολύ περισσότερο για τη χώρα μας. Ως Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής και συνεκτικότητας. Αυτές τις αρχές σκοπεύω και εγώ να υπηρετήσω μέσα από το νέο ρόλο μου.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  θα επικεντρωθούμε στα θέματα αλληλεγγύης προς τις χώρες του νότου, πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης,  περιβαλλοντικής  και οικονομικής υπευθυνότητας καθώς και στη στροφή της οικονομίας προς μια πράσινη και κοινωνική κατεύθυνση. Σε συνεργασία με τις περιφέρειες θα ενισχύσουμε τη διαμόρφωση ενός σχεδίου βιωσιμότητας, κοινωνικής συνοχής και απασχόλησης όπως για παράδειγμα στους τομείς των κατασκευών και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές και την προσπάθεια ενσωμάτωσης της νησιωτικότητας στις διάφορες ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και στην ενημέρωση της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου και γενικότερα των νησιωτικών κοινωνιών για τις ευρωπαϊκες πολιτικές που τις αφορούν.

Θα ενισχύσουμε προσπάθειες ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν έχοντας στραφεί προς περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες δραστηριότητες. Μεγάλη έμφαση θα δώσουμε στην κοινωνική οικονομία αξιοποιώντας τα θετικά παραδείγματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Θα ενθαρρύνουμε τη δραστηριοποίηση συμμετοχικών εταιρειών στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και θα βοηθήσουμε τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες να βρουν τρόπους  χρηματοδότησης αλλά και αξιοποίησης της σημαντικής εμπειρίας που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινωνική συνοχή για μας αποτελεί προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση δημοσιονομικών προβλημάτων δεν πρέπει να συνδυαστεί με διάλυση της κοινωνίας, ωθώντας στην φτώχεια και την ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, αντίθετα πρέπει να συνδυαστεί μ' ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος ικανό να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην απώλεια εισοδημάτων που προκαλεί προβλήματα επιβίωσης για σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.
Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την κοινωνία στην οποία και απευθύνονται. Θα ήθελα λοιπόν ξεκινώντας τη θητεία μου να ακούσω τις απόψεις σας για τα παραπάνω και να ξεκινήσουμε μια διαδικασία συνεχούς διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Θα είμαι στη Ρόδο στις 2 και 3 Φεβρουαρίου για το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2012 και θα χαρώ να σας δω από κοντά στην συνάντηση που διοργανώνει ο «Οικολογικός Άνεμος» μαζί με την Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ στην αίθουσα  Swedco, στην οδό Ορφανίδου (δίπλα στο Colorado).


Φιλικά,
Νίκος Χρυσόγελος
Περιφερειακός Σύμβουλος και
Επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου
στο Νότιο Αιγαίο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: