Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Πατησίων – Κυψέλης εκφράζουμε την ανησυχία μας για την αυξανόμενη βία στην περιοχή μας, ως αποτέλεσμα σειράς εγκληματικών πράξεων, τοποθέτησης βομβών ή ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων. Το πρόσφατο περιστατικό της έκρηξης βόμβας που είχε “τοποθετηθεί” σε κάδο σκουπιδιών και στέρησε τη ζωή σ' ένα 15χρονο παιδί που αναζητούσε στη χώρα μας ασφαλές καταφύγιο για να ξεφύγει από τις βόμβες στο Αφγανιστάν, υπενθυμίζει, με εξαιρετικά δραματικό τρόπο, ότι η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και όποια δικαιολογία κι αν χρησιμοποιεί παραμένει πάντα επαχθής.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πατησίων – Κυψέλης καλούν τους πολίτες σε έμπρακτη διαμαρτυρία για την προσπάθεια δημιουργίας στη χώρα μας “συνθηκών Αφγανιστάν και Ιράκ” με τις σφαίρες να πέφτουν σαν το χαλάζι και τις βόμβες να υποκαθιστούν την πολιτική αντιπαράθεση. Η κοινωνία πρέπει να δείξει ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχεται τις πρακτικές απομονωμένων ομάδων που επιδιώκουν να μιλάνε στο όνομά της με βόμβες και σφαίρες.
Ως δημοκρατικοί πολίτες αντιδράμε είτε αφαιρείται η ζωή Έλληνα πολίτη, όπως στην περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού, είτε μετανάστη, όπως του Αλβανού που έχασε τη ζωή του στο Βύρωνα από τους αστυνομικούς που πυροβολούσαν εναντίον κακοποιών ή του 15χρονου Αφγανού που διαμελίστηκε από τη βόμβα κάποιων «επαναστατών».
Ο τραγικός θάνατος του 15χρονου Αφγανού και ο τραυματισμός της μητέρας και της αδελφής του, ενώ έψαχναν μέσα στους κάδους σκουπιδιών για ανακυκλώσιμα υλικά, για να διασφαλίσουν τα ελάχιστα μέσα για την επιβίωσή τους, φωτίζει και δυο άλλες όψεις της καθημερινότητας αυτής της πόλης: χιλιάδες συμπολίτες μας – Έλληνες και μετανάστες – που δεν έχουν τα μέσα για να επιβιώσουν ψάχνουν στα σκουπίδια για μια ελπίδα, ενώ εμείς σπαταλάμε και πετάμε πολύτιμα υλικά που θα μπορούσαν μέσα από την επαναχρησιμοποίηση κι ανακύκλωσή τους να διασφαλίσουν τη δημιουργία μερικών χιλιάδων θέσεων εργασίας παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πατησίων-Κυψέλης λέμε:
- Όχι στη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, ναι στη διεύρυνση και στην ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας. Απαιτούμε από τις ομάδες που έχουν επιλέξει να ασκούν βία να παρατήσουν τις βόμβες και τα όπλα, δεν είναι παιχνίδια. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωές.
- Όχι στο φοβικό κράτος που στηρίζεται στην καταστολή και την απόγνωση των πολιτών.
- Όχι στη ξενοφοβία και το ρατσισμό, ναι σε μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική προς όφελος και των Ελλήνων πολιτών και των μεταναστών.
- Ναι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην αναβάθμιση των γειτονιών, στην ασφάλεια για όλους, και για τους Έλληνες πολίτες και για τους μετανάστες. Μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε χώρους επικοινωνίας, συνάντησης, ανθρώπινης διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: